lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 de març, 2008

Primer apropament entre Uriel Bertran i Carretero

Joan B.Culla 310308 CATr Les candidatures d'Esquerra Independentista, liderada per Uriel Bertran i Jaume Renyer, i de Reagrupament, encapaçalada per Joan Carretero, s'han unit per impugnar el reglament del proper congrés d'ERC, segons publica La Vanguardia, que també afirma que el sector liderat per Josep-Lluís Carod-Rovira, està disposat a afegir-s'hi.

El motiu principal de la disputa és el vot per correu, que consideren que no està previst en els estatuts de la formació republicana i que aixeca sospites sobre irregularitats a les votacions. És per aquest motiu que Esquerra Independentista i Reagrupament han decidit presentar al·legacions conjuntes contra el reglament. També la candidatura de Carod s'han mostrat disposats a donar suport a les al·legacions, atès que tampoc estan d'acord amb el vot per correu.

També s'impugnarà l'obligació de presentar el suport del 5% de la militància -en forma de signatures que avalin les candidatures a la secretaria general i a la presidència del partit-, i exigiran que totes les candidatures tinguin accés el cens oficial de militants. Finalment, han advertit que si el Consell Nacional no modifica el reglament, estan disposats a portar l'afer als tribunals.