lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de març, 2008

El president d'Extremadura qualifica "d'immoral, injust i desgavellat" publicar les balances fiscals

El president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, diu que si alguns empren el "concepte de balances fiscals" per "intentar condicionar" el futur finançament autonòmic, també caldria fer ús d'altres conceptes com "balança de persones" o "transvasament de ciutadans" entre unes regions i altres. Va afegir que també caldria parlar de les "inversions preferents" que es van fer en el passat perquè algunes regions tinguin "indústries generadores de riqueses" i altres com Extremadura no en tinguin.

Durant la seva participació en el Fòrum Cinc Dies, va insistir avui que és "immoral, injust i absolutament desgavellat" que es pretengui publicar les balances fiscals per aconseguir que acabin condicionant el futur finançament autonòmic.

Fernández Vara va sostenir que posar "sobre la taula" el "concepte de balances fiscals" perquè determini la distribució dels recursos de l'Estat entre les autonomies és donar "per fet que la història comença avui".

"Estic convençut que el meu partit defensarà el que jo estic dient", va indicar el cap de l'executiu regional, qui va subratllar que està en contra de la publicació de les balances, ho digui el popular Manuel Pizarro o el seu "company" socialista i candidat electe per Barcelona Manuel Mas, el qual ahir va defensar aquesta mesura. A més, va apostar perquè les inversions de l'Estat a les comunitats corresponguin a cicles i no a anys. "El principi de solidaritat comença per un mateix i per entendre que un govern no és solidari només quan dóna suport a una comunitat sinó al conjunt d'un país", va indicar.