lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de març, 2008

José Bono: "Jo no diré ni mu"

"Jo no insultaré ningú, no diré ni mu". Són les paraules que amb una elevada càrrega d'ironia ha pronunciat avui l'exministre socialista i diputat electe José Bono a la seva arribada al Congrés de Diputats, sobre les manifestacions del portaveu del PNB, Josu Erkoreka, que el va comparar ahir amb un "cabestro" després de la primera reunió amb l'encara secretari d'organització del PSOE, José Blanco.

"És bo que els cabestros estiguin ben lligats. Als animals mansos se'ls pot deixar en llibertat, però els cabestros, o estan ben fermats, o poden fer molt de mal, sobretot al seu amo", va afirmar ahir Erkoreka a l'explicar que pel PNB el fet que Bono ocupi la presidència de la cambra baixa seria "un mal menor".

Per CiU, però, Bono no és l'opció més desitjable. Però, tot i així, el portaveu de la coalició nacionalista, Josep Antoni Duran i Lleida, ha rebutjat que Bono sigui un "obstacle", ha criticat alguna de les seves "aptituds", i ha anunciat que el seu partit no donarà suport "en principi" a la seva candidatura al Congrés.

Els periodistes han esperat avui José Bono a l'entrada de la primera reunió del grup parlamentari socialista de la IX Legislatura, presidida pel cap de l'executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, i li han preguntat per les reticències de CiU i PNB a donar suport a la seva elecció com a president del Congrés. Ha estat en aquest moment, mentre caminava cap a la sala de la reunió, que José Bono ha assegurat a una munió d'informadors que ell "no insultaria ningú", i va afegir després: "No diré ni mu".