lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de març, 2008

Urkullu ofereix al PSOE un acord d'autogovern i Ibarretxe insisteix en el dret a decidir

Urkullu 230308 CATr El president del PNB, Iñigo Urkullu, ha ofert al PSOE la possibilitat d'arribar a un acord que suposi un "pas de gegant" en l'autogovern del País Basc, mentre que el lehendakari, Juan José Ibarretxe, s'ha compromès a intentar aconseguir per al 2008 una formulació del dret a decidir.

El PNB ha celebrat aquest diumenge a Bilbao, l'Aberri Eguna amb un acte polític on hi ha intervingut Urkullu i Ibarretxe i posteriorment hi ha hagut un esmorzar popular.

El president de l'Euzkadi Buru Batzar (EBB), l'executiva del PNB, ha centrat el seu discurs en la crítica a ETA i, especialment, en la defensa de la consecució amb el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, d'un acord que millori l'autogovern basc. "Si hi ha una oportunitat d'acord, si el PSOE i Zapatero entenen que aquest poble té dret a un acord singular i a donar un pas de gegant en l'autogovern, allà estarem. Si proposa un pacte de rebaixes o un acord "raspallat" (en referència a l'Estatut de Catalunya), no hi serem", ha assegurat.

Urkullu ha recordat que des dels temps de Juan Ajuriaguerra i Adolfo Suárez el PNB sempre ha buscat la construcció de la nació basca des del pacte i acord amb els presidents espanyols i que els seguirà fent encara que des de l'esquerra abertzale, Eusko Alkartasuna i ELA els acusin de "vendre Euskadi".