lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 d’abril, 2008

Els diners de l'Estatut pagaran la canonada per portar aigua de l'Ebre a Barcelona

aigua 150408 COMr El cost de les obres per prolongar el minitransvasament de l'Ebre cap a la zona de Barcelona, un total calculat entre 160 i 180 milions d'euros, s'inclourà en el que l'Estat ha d'invertir a Catalunya els anys vinents en compliment de la disposició addicional tercera del nou Estatut.

Així ho han explicat la ministra de Medi Ambient, Elena Espinosa, i el conseller català del ram, Francesc Baltasar, després de reunir-se amb el president català, José Montilla.

D'aquesta forma, l'import de la nova obra no serà un cost afegit per a l'Estat, que sí que aporta en aquest cas 24 milions d'euros per accelerar un pla de millora de regadius a la zona del delta de l'Ebre.

En aquesta reunió, el govern espanyol i la Generalitat han segellat un pacte per iniciar al maig les obres de prolongació de l'anomenat minitransvasament de l'Ebre a Tarragona, amb la finalitat d'aportar prop d'uns 50 hm3 d'aigua a l'àrea de Barcelona procedent dels "excedents" dels regants del Delta.

La ministra Espinosa també ha explicat que l'acord no ha quedat del tot tancat, a l'espera d'avaluar de forma exacta el cost final de l'obra, a la qual el consell de ministres de divendres que ve donarà llum verda amb l'aprovació d'un reial decret llei.

-Cornuts i pagar el beure!!! Ara mos descomptaran tot lo que facen aquí. En un tres i no res mos quedarem sense crèdit. i... oco! que encara no han fet tots los números i el cost segur que sirà de categoria. Quins negociadors !!!