lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 d’abril, 2008

Ernest Benach.: «Reclamo que, guanyi qui guanyi, els altres estiguin a disposició»

Benach defensa que els candidats que perdin les eleccions a la presidència i a la secretaria general d'ERC del 7 de juny han de ser «generosos» i «facilitar les coses». Sosté que en el partit hi cap tothom, però s'han d'acabar els «esquemes de passat» i «de confrontació».

...

-Parlem de la crisi de la sequera. Els dirigents territorials d'ERC es manifestaran a Amposta. Això no és fer oposició dins del govern?

-«Tenim una situació molt complicada. Hi ha una emergència nacional: 5,5 milions de persones corren el risc de quedar-se sense aigua i s'ha de donar una solució. I el problema és que no hi ha alternatives. El procés no s'ha portat bé. El territori se sent maltractat, enganyat, no comprès, i reacciona. Com podem evitar que la nostra gent, que és al territori i ha estat capdavantera en la lluita contra el transvasament, reaccioni? La postura d'ERC és molt clara: som contraris als transvasaments. I qualsevol solució que es trobi ha de ser absolutament puntual, que no ens hipotequi el futur. Perquè a llarg termini el problema el resoldran les dessalinitzadores i altres mesures. S'haurien pogut trobar solucions molt més fàcils: si, per exemple, la resposta que ha sortit de baixar aigua de la dessalinitzadora de Cunit a Tarragona s'hagués fet abans, gastaríem menys aigua de l'Ebre en el minitransvasament. S'ha generat desconfiança i trobar l'equilibri és complicat.»

-Ha fallat la gestió o la comunicació?

-«Segurament tot, i les dues coses van molt lligades: una bona gestió sense comunicació no resol res i una mala gestió amb una molt bona comunicació les dissimula però acaba fracassant. El més important al final és que tot acabi bé: que no hi hagi transvasament i 5,5 milions de persones no tinguin restriccions.»

VilaWeb/ElPunt: entrevista a Ernest Benach.