lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 d’abril, 2008

Esquerra demana la compareixença al Parlament de la presidenta del Consell de Seguretat Nuclear

Diferents alcaldes de la zona s'han assabentat d'aquest afer pels mitjans de comunicació El grup parlamentari d'ERC ha sol·licitat la compareixença de la presidenta del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), Carmen Martínez Ten, davant la comissió d'Economia i Finances del Parlament de Catalunya, perquè informi sobre les dimensions de la fuita radioactiva que es va produir el mes de novembre a la central nuclear d'Ascó. La diputada d'ERC Marta Cid ha assegurat que 'amb l'opacitat que hi ha hagut amb un tema tan delicat com és una fuita radioactiva, cal que els màxims responsables vinguin a donar explicacions al Parlament'. Segons Cid, tal com s'han succeït els fets, 'ha quedat demostrat que la direcció de la central d'Ascó ha amagat i fins i tot falsejat la informació'.

Així mateix, Cid ha recordat que 'diferents alcaldes de la zona han posat el crit al cel perquè s'han assabentat d'aquest afer pels mitjans de comunicació quan hi ha un protocol d'emergència que sembla que en aquest cas es podria haver vulnerat'.

Finalment, Marta Cid ha insistit que 'ERC aposta per una apagada nuclear racional' i tot i no disposar de la competència directa per executar el tancament nuclear, ha assegurat que 'sempre ens hi hem mostrat favorables'. A la vegada, però, la diputada ebrenca ha recordat que 'cal elaborar paral·lelament un pla de reindustrialització i diversificació econòmica de les comarques sota influència de les centrals nuclears perquè quan hi hagi l'apagada ja estiguin planificades les actuacions i els pressupostos necessaris per impulsar l'activitat comercial i industrial d’aquestes comarques'.

La petició de compareixença per part d'ERC ha tingut el suport dels grups parlamentaris de PSC-CpC i ICV-EUiA.