lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 d’abril, 2008

La Plataforma de Defensa de l'Ebre comença les mobilitzacions

Membres de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) han escampat sal davant les portes de la delegació del govern català a les Terres de l'Ebre en el primer acte de protesta en contra del decret llei que permet que l'aigua del riu Ebre arribi a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Els antitransvasament han començat avui la seva primera protesta escampant sal davant la porta principal de la delegació, com a símbol de la salinització de les aigües de l'Ebre per la intrusió de l'aigua del mar, i han penjat pancartes en contra del transvasament a la porta i la façana.

Els membres de la PDE han acabat la protesta cantant una jota tortosina la lletra de la qual parlava de l'"engany" dels partits que formen el govern català.

"Ens sentim estafats, humiliats, manipulats i víctimes d'un intent d'enfrontament entre els diferents territoris catalans", ha explicat el portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre Joan Antoni Panisello. La Plataforma en Defensa de l'Ebre no creu que la interconnexió de xarxes sigui temporal, com sosté el govern català.

"Ens han intentat marejar amb això del transvasament del Segre, amb els trens i els vaixells, però el que volien fer des d'un primer moment és la interconnexió i ara ens la volen amagar dient que serà temporal", ha dit el portaveu de la PDE.

"Ens volen fer creure que una canonada de 61 quilòmetres i molts milions es desmantellaran en un any?", ha afegit Panisello.

Després d'aquesta acció de protesta, que s'ha fet coincidint amb el dia en què el consell de ministres ha aprovat el decret de llei que autoritza l'enviament de l'aigua de l'Ebre a l'àrea metropolitana de Barcelona, la PDE té previst celebrar demà a la nit una assemblea general a Tortosa per analitzar la situació i plantejar noves mobilitzacions. L'assemblea tindrà lloc al teatre auditori Felip Pedrell de Tortosa i el moviment social ha fet ja una crida a la ciutadania de les Terres de l'Ebre perquè hi acudeixi.

"L'assemblea serà un termòmetre que determinarà la temperatura del territori", ha dit Joan Antoni Panisello, que ha afegit que "si la gent està disposada a sortir al carrer", la Plataforma plantejarà un calendari de mobilitzacions de "gran format".

La primera d'aquestes mobilitzacions es realitzarà "abans d'un mes", s'ha assegurat des de la Plataforma, que ha advertit que a la taula principal de l'assemblea no hi haurà "ni polítics ni científics".