lo carrer del riu

lo carrer del riu

19 d’abril, 2008

Ridao i Benach aposten perquè la direcció d'ERC inclogui totes les corrents del partit

El candidat a la secretaria general d'ERC Joan Ridao i el candidat a president Ernest Benach han coincidit en demanar aquest divendres que després del congrés del partit d'aquest estiu l'executiva del partit estigui integrada per representants de les diferents sensibilitats d'Esquerra. Ridao aposta perquè tots els corrents estiguin representades a l'executiu "en proporció a la seva representativitat real". El candidat a la presidència, Ernest Benach, aposta pel "màxim consens possible".

El candidat a la secretaria general de Gent d'Esquerra, Joan Ridao, ha afirmat aquest divendres que la seva candidatura aposta per "la necessitat que en la futura direcció del partit hi sigui tothom i que totes les sensibilitats que avui s'expressen a dins d'Esquerra hi estiguin en proporció a la seva representativitat real".

Ridao ha fet aquestes declaracions després d'una trobada amb periodistes, junt amb el candidat a la presidència del partit, Joan Puigcercós. Ridao ha manifestat que "cal operar un canvi de cultura política i que les decisions de cara el futur les haurà de prendre la direcció del partit tenint en compte les diferents sensibilitats". Benach 180408 COMr

Benach, en declaracions a COMRàdio, "l'endemà del congrés d'Esquerra tothom ha de ser essencialment militant d'ERC, sense cap mena d'etiqueta". A més, ha reiterat la necessitat de constituir una executiva de consens entre les diferents candidatures que es presenten per renovar la direcció del partit. "Qui guanyi haurà de ser molt generós, però qui perdi, també", ha remarcat.

Així mateix, Ridao ha declarat que "qualsevol acord possible de cara al futur si ERC té la possibilitat de ser en el pròxim govern de Catalunya està condicionada a aconseguir el concert econòmic entre el 2010 i el 2014". En aquest sentit, ha destacat que aquesta legislatura es planteja una millora de l'actual sistema de finançament, però, ha situat de cara al 2010 "la consecució d'aquest concert econòmic".