lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 d’abril, 2008

La guerra de l'aigua: El president de la Diputació de Lleida contradiu Zaragoza dient que el transvasament no començarà la setmana que ve

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert (ERC), s'ha mostrat aquest divendres convençut que la setmana que ve no començaran les obres del transvasament del Segre al Llobregat tal com va apuntar dijous el secretari d'organització del PSC, José Zaragoza.

Gilabert considera il·lògic que s'iniciïn els treballs sense les autoritzacions del govern de l'Estat espanyol i ha recordat que es fa necessari un decret llei que ha d'estar validat per les Corts, "i tal com està actualment la situació política al Congrés de Diputats es fa bastant difícil l'aprovació". A més, ha insistit en les paraules de Zapatero i els ministres en funcions quan assenyalen que el transvasament no és viable.

Segons Gilabert, les paraules del president del govern, José Montilla, no es contradiuen en aquest sentit amb el que s'apunta des del govern espanyol, ja que està dient que la del Segre "és l'última opció de les opcions possibles". En aquest sentit, el president de la Diputació de Lleida ha recordat que el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va apuntar aquest dijous una altra possible mesura per pal·liar la sequera a l'àrea metropolitana de Barcelona com és l'aprofitament d'aigües de la depuradora del Llobregat, "una de les coses que nosaltres teníem en l'informe que va encarregar la Diputació".

D'altra banda, Jaume Gilabert ha assenyalat quant al projecte del transvasament del Roine que "a la gent de Lleida no ens toca opinar sobre aquest tema", perquè l'únic que se sap a la Diputació de Lleida sobre el tema és a través dels mitjans de comunicació i es desconeix el projecte en si. Per això, Gilabert ha insistit que en aquests moments el que els preocupa és l'extrema sequera que s'està vivint a les terres de Lleida i la problemàtica del transvasament del Segre, ja que des de l'ens ja han declarat que no veuen bé una captació a la capçalera del riu "per tots els efectes d'impacte que tindria a la conca del riu".

Així mateix, Gilabert ha recordat, tal com ja van indicar després de la signatura del document territorial de la Declaració del Segre: "Estem oberts a estudiar solucions alternatives que se'ns ofereixin o que nosaltres mateixos puguem oferir". Per això, ha insistit que no es tanquen al diàleg ni a la possibilitat de "ser solidaris amb Barcelona" però també que ells "siguin solidaris amb nosaltres". Comunicat del Komando Garrigues

JR Correal 110408 CATr

L'exalcalde de Tarragona "resa perquè no plogui" i així s'abordi definitivament el problema de l'aigua "en aquest puto país"

El diputat de CiU i exalcalde de Tarragona, Joan Miquel Nadal, va dir ahir que "resava perquè no plogués". En roda de premsa sobre la sequera, va advertir que si plou "Zapatero dirà que ja està arreglat i ja estarà". "A veure si som capaços de solucionar el tema perquè dóna l'estranya sensació que en aquest puto país han de passar coses molt greus perquè els problemes se solucionin", va afegir.

Per a l'exalcalde de Tarragona, el problema de l'aigua ha acabat convertint-se en "un gran circ" i una "broma de país".

Cap comentari: