lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 d’abril, 2008

Puigcercós diu que Zapatero retarda el finançament amb "excuses de mal pagador"

El secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat que la negociació amb l'Estat per renovar el sistema de finançament de la Generalitat "comença malament" perquè des del govern de Zapatero es pretén endarrerir "amb excuses de mal pagador" la data límit prevista a l'Estatut, el 8 d'agost.

Segons ha indicat Puigcercós en roda de premsa, "era previsible" que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero "vulgui endarrerir fins a la tardor" l'aprovació del sistema de finançament, encara que l'Estatut fixa la data del 8 d'agost com a "límit" perquè existeixi el nou model.

Segons la seva opinió, que des de Madrid es comenci a dir coses com que el procés de formació del nou Executiu pot provocar el retard "són excuses de mal pagador, perquè tenint en compte que sabien que podia continuar el mateix equip al ministeri d'Economia, podien haver previst que calia negociar el finançament abans de l'estiu".

El secretari general d'ERC i president del grup al Parlament ha recalcat, no obstant això, que més preocupant que el retard és la perspectiva que es començarà a negociar "amb un marc orientat molt a la baixa a causa del mal acord que va comportar el pacte entre Artur Mas (CiU) i Zapatero de rebaixa de l'Estatut".

Segons Joan Puigcercós, encara que ERC és conscient que "hi ha un sostre baix" que limita el resultat del nou sistema, "al país li convé esprémer al màxim" cosa que dóna de sí el marc previst en el text estatutari.