lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 d’abril, 2008

Puigcercós guanya el primer assalt a Carod i els crítics

esquerra 050408 CATr El sector de Joan Puigcercós ha fet valdre la majoria que té al consell nacional del partit per imposar el seu criteri en el conflicte sobre el reglament que ha de regir les eleccions internes de la formació i el congrés del mes de juny. Finalment, s'ha aprovat per 135 vots a favor, 48 en contra i 7 abstencions la proposta de reglament impugnada pels sectors crítics, Reagrupament.cat, de Joan Carretero, i Esquerra Independentista, d'Uriel Bertran, i caldrà presentar les signatures d'un 5% dels militants per presentar candidatures a la presidència i a la secretaria general.

Els crítics al·legaven que els estatuts de la formació no preveuen aquesta exigència d'avals, però els sectors que controlen l'executiva i el consell nacional defensen que aquesta condició és necessària i que es pot aprovar per "analogia" amb altres punts de la norma referits a les firmes que calen per convocar un referèndum o per presentar-se a candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat.

L'altre punt en conflicte és el vot per correu, i en aquest cas els dos corrents crítics tenien el suport del sector de Josep-Lluís Carod-Rovira, que també s'oposava a aquest sistema de vot perquè no hi ha cap mecanisme de control rigorós. El consell nacional ha aprovat també la possibilitat de votar per correu, però amb una sèrie de garanties: firma compulsada per organisme públic i davant notari. La moció ha tirat endavant en aquest cas per 111 vots a favor, 75 en contra i 4 en blanc. La comissió de garanties del partit s'havia pronunciat en contra del vot per correu, però el seu informe no és vinculant.

Ara no es descarta que Reagrupament.cat porti el reglament imposat als jutjats, amb una demanda civil.