lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de maig, 2008

Allau d'adhesions per formar la Plataforma Metropolitana contra els Transvasaments

Una nova plataforma coordinarà l'acció de tots els habitants i els col·lectius de l'àrea metropolitana de Barcelona que estiguen en contra dels transvasaments. El portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Manolo Tomàs, va confirmar ahir que ja hi ha una allau d'adhesions al manifest que pretén renovar la complicitat de tots els barcelonins contraris al transvasament.

«Nosaltres hem quedat sols, sense forces polítiques, però la Generalitat quedarà sense suport social», va assenyalar Tomàs. El portaveu va anunciar que la creació de la Plataforma Metropolitana contra els Transvasaments (PMT) ja està força avançada, i que esperen donar-la a conèixer en un acte públic que es farà a Barcelona d'aquí a pocs dies. «A més de la lluita social i jurídica; i al marge dels contactes per mobilitzar els municipis, propietaris i pagesos afectats per la construcció de la canonada del transvasament, també volem portar el problema de l'Ebre a Barcelona», va dir. Segons Tomàs, la PDE demostrarà que els ciutadans han estat «manipulats i enganyats amb l'excusa de la sequera, perquè Aigües de Barcelona (Agbar) puga fer i gestionar l'obra de la seua vida». Així, després de la manifestació del 18 de maig a Amposta, la nova PMT coordinarà l'acció «de tots els moviments socials, entitats veïnals, sindicats, grups ecologistes i persones individuals» que durant la lluita contra el Plan Hidrológico Nacional (PHN) van treballar al costat de la plataforma.

El portaveu va precisar que els Jóvens en Defensa de l'Ebre, la branca juvenil de la PDE, han estat els encarregats de fer els contactes i difondre el manifest, que segons Tomàs ja ha rebut un nombre suficient d'adhesions. De fet, els actes que els Jóvens han previst per avui i demà a Barcelona, a l'Ateneu Popular de l'Eixample i al Casinet d'Hostrafancs (amb xerrades, documentals i un sopar popular amb un concert del grup Pepet i Marieta), seran la targeta de presentació del moviment antitransvasament a la capital. «Necessitem la societat ebrenca mobilitzada, però també és important traslladar la discussió a Barcelona, i obrir un debat sobre el creixement i els recursos hídrics a Barcelona, per qüestionar que la interconnexió de xarxes siga necessària», va explicar. El portaveu va remarcar que la PDE i la plataforma metropolitana tenen el suport dels grans grups ecologistes que van participar en la lluita europea contra el PHN, i que ara els falta acabar de lligar el suport de la pagesia, «important per evitar les expropiacions de les finques que travessarà la canonada», i amb una important entitat veïnal de Barcelona.