lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de maig, 2008

L'Ajuntament de Salamanca es nega a retirar els honors a Franco

El ple de l'Ajuntament de Salamanca ha rebutjat avui una nova moció del PSOE per retirar el títol d'alcalde d'honor a perpetuïtat, concedit el 1954, la Medalla d'Or de la Ciutat, atorgada el 1948, i el medalló que té a la plaça Major de la ciutat el dictador Francisco Franco.

La proposta del PSOE, feta per primera vegada el 27 de gener del 2007, ha estat rebutjada pel Partit Popular, que compta amb majoria absoluta. Els socialistes han tornat a plantejar la mateixa moció que fa un any perquè ja està en vigor la llei de la memòria històrica.

El portaveu municipal del PSOE, Fernando Pablos, ha recordat que la llei de la memòria històrica estableix que "les administracions públiques, en l'exercici de les seves competències, prenguin les mesures oportunes per a la retirada d'escuts, insígnies, plaques i altres objectes o esments commemoratius d'exaltació, personal o col·lectiva, de la revolta militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura". El PSOE també demanava la retirada del medalló amb la cara de Franco de la plaça Major, perquè fos exposat al Museu d'Història de la Ciutat.

La moció del PSOE ha estat formulada en el ple municipal, una setmana després que la Universitat de Salamanca decidís rebutjar la concessió del títol de doctor honoris causa a Franco, realitzada el 8 de maig del 1954.