lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 de maig, 2008

Carod dóna suport a Ibarretxe i defensa la consulta a Catalunya l'any 2014

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod Rovira, ha afirmat en la roda de premsa posterior a la seva reunió amb el lehendakari, Juan José Ibarretxe, que en cas que el Tribunal Constitucional adoptés "una actitud desfavorable per a l'Estatut o la proposta d'Ibarretxe", Catalunya i el País Basc "tindrien un encaix difícil en el marc estatal".

Carod Rovira, en qualitat de representant d'ERC, ha afirmat que la consulta popular plantejada pel lehendakari Ibarretxe "és una decisió democràtica, adoptada per un govern democràtic", cosa que la fa mereixedora "del respecte per part de tots els demòcrates".

També ha criticat la decisió del govern de l'Estat de presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional (TC) si el projecte de llei de consulta surt endavant al Parlament basc.

Carod Rovira s'ha referit a la proposta que fa al seu llibre 2014. Que parli el poble català, en què defensa la celebració d'una consulta sobre l'autodeterminació a Catalunya si s'aconsegueix "la majoria social democràtica".

Segons Carod Rovira, Catalunya i el País Basc són "realitats nacionals diferents", encara que ha subratllat que el que sí que són universals "són els drets" i "tant el poble basc com el català tenen dret a decidir".

VilaWeb/ElPunt: El cap del govern basc lliura al parlament el projecte de llei de la consulta popular

Avui: El projecte de llei d'Ibarretxe sosté que la consulta no requereix l'autorització de l'Estat