lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 de maig, 2008

ERC i ICV demanen no parlar de canonades i centrar-se en les dessalinitzadores

Els dos socis de PSC al Govern, ERC i ICV, han coincidit avui a demanar a l'Executiu autonòmic que centri els seus esforços a posar en marxa les dessalinitzadores previstes, en lloc de debatre sobre les canonades. Els dos partits s'han referit a la possibilitat que es construeixi una canonada que enllaci la futura dessalinitzadora de Cunit amb Tarragona i Olèrdola, de manera que la xarxa de Tarragona i la del Ter-Llobregat, és a dir, Barcelona, es podrien connectar a través de la dessalinitzadora.

El secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, s'ha mostrat partidari d'accelerar les obres de construcció de les plantes dessalinitzadores previstes, "en lloc de debatre ara sobre els tubs per interconnectar-les".

Segons ha explicat Puigcercós en una conferència en el fòrum Nova Economia, "ara no és el moment de començar a discutir si hi ha d'haver una canonada de doble o únic sentit [entre les dessalinitzadores i Tarragona] perquè ni tan sols hi ha el projecte constructiu de la planta de Cunit".

Contra el transvasament de l'Ebre

"El més important és que ens afanyem perquè estiguin acabades les dessalinitzadores, i després ja parlarem de les canonades", ha opinat el dirigent republicà, si bé ja ha avançat que ERC és més partidària d'una conducció unidireccional de Cunit a Tarragona per portar aigua fins a les comarques de l'Ebre que bidireccional, ja que el seu partit "està en contra dels transvasaments de l'Ebre".

En termes similars s'ha expressat el secretari general d'ICV, Jordi Guillot, que ha opinat que, una vegada se superi la fase d'emergència, el Govern "ha de centrar els seus esforços a posar en marxa les tres dessalinitzadores [previstes] i deixar de parlar de tubs i canonades".

Una nova cultura de l'aigua

En aquest sentit, ha comentat que quan les dessalinitzadores estiguin acabades "es deixarà enrere la vella política hídrica basada en transvasaments que només defensen CiU i PPC", ha remarcat.

Guillot s'ha mostrat convençut que les dessalinitzadores i les mesures de la "nova cultura de l'aigua" adoptades per la Conselleria de Medi Ambient serviran a Catalunya per "fer front" a altres períodes de sequera.

Per una altra banda, ha destacat la "responsabilitat" d'ICV per recolzar el decret que va autoritzar la prolongació del minitransvasament de l'Ebre a Barcelona, i ha elogiat el comportament d'empreses i ciutadans per estalviar aigua.

elPeriódico: Adéu, transvasament