lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 de maig, 2008

ETA amenaça que si no es respon adequadament el problema persistirà

L'organització terrorista ETA rebutja avui en un comunicat l'"estratègia repressiva dels governs de París i Madrid" i els "fraus vestits de reforma autonòmica" com a solució per acabar amb la lluita armada. Al text, datat el 26 de maig i publicat avui a l'edició digital del diari Gara, la banda afirma que, "si no es dóna una resposta adequada al fons del problema, el conflicte persistirà".

A més, fixa com a objectiu "la construcció de l'Estat basc" i assegura que, per aconseguir aquest objectiu, cal "desenvolupar els fonaments del nostre poble i accelerar la lluita contra l'opressió".

Segons la seva opinió, "només un marc democràtic que doni resposta a l'autodeterminació i a la territorialitat ens posarà en el camí de resoldre el conflicte".

Alhora, critica que "alguns, podrits pel partidisme, fins i tot deformen el dret a decidir", i assegura que ni la formació que lidera José Luis Rodríguez Zapatero ni la que presideix Iñigo Urkullu tenen "res de sensat a oferir a Euskal Herria, únicament un fosc futur ple de límits".