lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de maig, 2008

Els ajuntaments d'Ascó i Vinebre ofereixen als veïns la possibilitat de fer-se proves radiològiques

Els ajuntaments riberencs de Vinebre i Ascó han decidit oferir als ciutadans dels seus municipis la possibilitat de sotmetre's a les proves de medició radiològica per descartar qualsevol tipus de contaminació a causa de la fuita ocorreguda a la central nuclear d'Ascó. Gemma Carim, alcaldessa de Vinebre, ha explicat a l'ACN que es va proposar aquesta iniciativa a l'empresa titular de la planta atòmica, que es va oferir a fer aquestes proves als veïns 'sense cap impediment'. Les medicions es duran a terme en breu, un cop finalitzi el termini que els ajuntaments han donat als veïns per inscriure's a fi de sotmetre's a les esmentades proves, que es faran a la mateixa central.

-A la mateixa central? Quin ju-ju !!!

Ecologistes en Acció reclama el tancament de la central nuclear d'Ascó i acusa els seus gestors de 'prevaricació, dol i desídia'

Ecologistes en Acció ha reclamat novament el tancament de la central nuclear d'Ascó després que el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) hagi donat a conèixer que els gestors de la central van manipular el punt de tarat del sistema de detecció radiològica perquè no activés els monitors de detecció radiològica. Els ecologistes asseguren que els titulars del complex atòmic han actuat amb 'prevaricació, dol i desídia' per pretendre 'amagar tota mena d'informació al CSN i demés organismes governamentals amb competències en matèria de seguretat nuclear'.

El Govern està "al costat de la gent" amb Ascó, PERÒ CAP CONSELLER HA VISITAT EL MUNICIPI

La consellera de Salut, Marina Geli, ha afirmat en la roda de premsa de Govern, que "hem estat al costat de la gent" amb la fuga nuclear d'Ascó malgrat que cap conseller del Govern s'ha desplaçat encara a aquest municipi de la Ribera d'Ebre des que va transcendir l'incident ara fa més d'un mes. Geli ha recordat que "les competències en seguretat nuclear són competències de l'Estat" i s'ha queixat de "la mala informació de la pròpia central", però també que "hi ha hagut cessaments".

La titular de Salut també ha insistit que, a través dels delegats del Govern, "hem estat al costat de la gent explicant el que havíem d'explicar" i que "no es pot crear una alarma inncessària". Ascó no ha estat visitada, malgrat la fuga nuclear, ni pel president de la Generalitat, José Montilla, ni pel vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira. Tampoc pels consellers amb competències en emergències medi ambient (Francesc Baltasar), emergències (Joan Saura), energia (Antoni Castells) o salut (al pròpia Marina Geli).

1 comentari:

Anònim ha dit...

Honorable Sra Geli... com que hi ha hagut 'cessaments'? el que hi ha hagut han estat 'recolocacions'. El director d'Asco 'cessat' ha estat 'nomenat' director de Vandellos... amb un millor sou... Això es diu mala informacio de la Central.