lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de maig, 2008

La Plataforma en Defensa de l'Ebre preveu superar els 18.000 manifestants que van protestar contra el PHN el 2000

La manifestació convocada avui al migdia a Amposta per la Plataforma en Defensa de l'Ebre servirà per a calibrar el grau de rebuig social que desperta el transvasament de l'Ebre a l'àrea metropolitana de Barcelona, ara que els pantans ja són al 31% de la seva capacitat. Hi assistiran més de 150 entitats, entre les que hi ha la Plataforma Metropolitana Contra els Transvasaments (PMCT) i Xúquer Viu, i la PDE espera que aplegarà més gent que la del 28 d'octubre del 2000, quan prop de 18.000 persones es van manifestar contra el Pla Hidrològic del Partit Popular.

Començarà al parc dels Xiribecs, passarà per la delegació de la conselleria de Medi Ambient i acabarà a la plaça de Berenguer IV, on es llegirà el manifest final. Tractors d'Unió de Pagesos encapçalaran la marxa, mentre que a la primera pancarta es podran llegir els lemes de la manifestació: 'Los transvasaments no són la solució' i 'Terres de l'Ebre: Catalunya enganyada'. L'escriptor i blocaire Emigdi Subirats llegirà el manifest de clausura.

El govern no desisteix de fer el transvasament

Malgrat les últimes pluges, el govern manté al sistema Ter-Llobregat el nivell d'excepcionalitat 2 per sequera. L'augment de les reserves feia sortir automàticament d'aquesta excepcionalitat, però l'executiu es va reunir d'urgència dijous a la tarda per modificar el decret i mantenir les restriccions.

Panisello va dir que l'objectiu del govern no és pas d'acabar la sequera, sinó de fer les obres del transvasament de l'Ebre. El portaveu de Xúquer Viu, Paco Sanz, també explica: 'El transvasament no ha servit sinó per donar ales als qui també defensen el transvasament de l'Ebre a València i a Múrcia, i el del Xúquer al Baix Segura. La posició del PP, que era morta, ara ha revifat. Costen d'entendre, les raons del govern català.'