lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de maig, 2008

Roca insta el Constitucional a dimitir abans d'emetre la sentència sobre l'Estatut

El ponent constitucional i exsecretari general de CDC, Miquel Roca, va manifestar ahir al vespre que el Tribunal Constitucional hauria de dimitir en bloc abans d'emetre la sentència sobre l'Estatut. Ho va fer durant la jornada final de la Convenció per al Futur, organitzada per la Fundació Nou Cicle, que agrupa el sector més catalanista del PSC.

Roca va assegurar que el Tribunal Constitucional (TC) no li mereix "cap" confiança, motiu pel qual ha demanat als seus magistrats "dimitir abans de dictar sentència" sobre la constitucionalitat de l'Estatut pels recursos presentats.

"El TC no es pronunciarà sobre la constitucionalitat de l'Estatut, sinó sobre l'ambició de l'autogovern de Catalunya" --ha dit--, de manera que les seves sentències seran "absolutament polítiques, i no jurídiques". Roca ha dit que "l'acte més digne" dels ponents del TC seria "dimitir abans de dictar sentència", i ha indicat que no li mereix "cap confiança" l'alt tribunal, davant de les recusacions "recíproques" durant els últims temps.