lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 de juny, 2008

Ja hi tornem a ser: La central d'Ascó I està parada per un error en el tancament d'una vàlvula

Ascó 010708 CATr La central d'Ascó I ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) un error en el tancament d'una vàlvula, ocorregut mentre la planta estava parada per les tasques de neteja radiològica que realitzen a causa de l'emissió de partícules radioactives del mes de novembre passat.

El succés notificable, que es troba pendent de classificació en l'Escala Internacional de Successos Nuclears (INES), es va produir dissabte passat durant el procés d'alineament per a la prova preceptiva d'obertura de les vàlvules de retenció d'injecció a branques calentes del sistema primari de la planta.

Segons el CSN, durant l'esmentada prova es va produir l'obertura d'una vàlvula de seguretat del tren B del sistema d'extracció de la calor residual (RHR) en funcionament, que després no es va tancar, fet que va obligar a aïllar aquest tren i a posar en servei el tren A.

Aquestes fonts han afegit que s'ha procedit a substituir l'esmentada vàlvula i s'està en procés d'analitzar les causes de la seva disfunció.

Succés "vergonyós"

De la seva banda, la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) ha qualificat de "vergonyós" el succés i ha recordat que les tres centrals nuclears de Catalunya (Ascó I i II i Vandellòs II) sumen ja 16 dels 22 successos notificables de les plantes atòmiques de tot l'Estat espanyol.

La coordinadora reclama el tancament d'aquestes centrals "abans que hi hagi un incident nuclear greu amb impactes irreversibles sobre el medi ambient i la salut de les persones".

Però, com que ha guanyat la selecció, a qui li pot importar ?

VilaWeb/ElPunt: Incidències a les tres centrals nuclears de Catalunya

directe.cat: Tanquem les nuclears demana al Parlament un debat sobre aquesta energia a Catalunya

La Veu de l'Ebre: Una anomalia en una turbobomba d'Ascó II provoca reajustament al 75% de la potència

elPeriódico: Les centrals nuclears de Vandellòs 2 i Ascó 2 comuniquen incidents el mateix dia