lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de juny, 2008

Puigcercós es queixa de "l'extrema bel·ligerància" de la premsa

El nou president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha criticat, en un article en el seu bloc, el paper que han jugat els mitjans de comunicació en el congrés de la formació independentista. "L’altre mal sabor de boca que em queda ha estat per l’extrema bel·ligerància amb què alguns han tractat el Congrés del partit i la seva organització", expressa el dirigent, a més de lamentar que "ha estat un exercici de transparència de cap a peus però no n’han tingut prou i enlloc de remarcar això s’han dedicat a amplificar que si només se’ls va deixar entrar en un parell d’intervencions, que si estaven molt lluny...".

"M’estic referint a alguns mitjans de comunicació. Espero que amb la resta de congressos de partits catalans i estatals facin les mateixes cròniques que han fet amb nosaltres perquè el sistema que hem seguit ha estat el mateix que d’altres partits: fer unes intervencions en obert i d’altres que són per a la militància d’Esquerra i prou. Perquè Esquerra es deu, en primera instància, a la seva gent. I un Congrés no es un xou perquè alguns puguin fer córrer rius de tinta. De vegades em sembla que amb Esquerra tothom s’hi veu a amb cor. Repeteixo: vull creure que tractaran amb el mateix zel els congressos del PSC, del Partit Popular de Catalunya i el de Convergència Democràtica", expressa.

D'altra banda, el president d'Esquerra aposta per "una constant que em traslladaven els militants: havíem de fer possible recuperar aquell orgull que sentíem quan sortíem al carrer i parlàvem amb veïns i amics i dèiem ‘sóc d’Esquerra’". "Potser no és que s’hagués perdut l’orgull de ser d’Esquerra sinó que un determinat clima creat des de fora i contra tot allò que faci Esquerra ha fet forat en la societat i, per tant, també entre la nostra militància", manifesta en aquest sentit. El dirigent també apunta que "no puc obviar una de les notes més tristes del 25è Congrés: la xiulada acompanyada d’insults contra els convidats. Els qui van protagonitzar-la que reflexionin a fons perquè Esquerra no pot ser ni serà mai ni excloent ni maleducada".

Finalment, Puigcercós recorda que "estem cavalcant com a pioners sobre l’onada del canvi que reclama la societat als partits polítics" i reitera que el "compromís" de la nova direcció és "valentia i bona feina. Estic -estem- disposats a arriscar. Qui vulgui, que ens segueixi".