lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de juny, 2008

Reobren el procés a Rubianes per ultratge a Espanya

L'Audiència de Barcelona ha ordenat la reobertura del judici contra l'actor Pepe Rubianes per ultratge a Espanya. El jutjat d'instrucció 5 de Sant Feliu de Llobregat havia arxivat la causa oberta el maig de 2007 per unes declaracions realitzades en un programa de TV3 el 20 de gener de 2006. La secció dècima de l'Audiència considera que el sobreseïment no es va efectuar correctament, i que mancava de fonament.

Durant el programa, el presentador i periodista Albert Om -també imputat en aquesta causa com a cooperador necessari- va preguntar a Rubianes la seva opinió sobre el presumpte perill que corria la unitat d'Espanya, i l'actor va respondre: "A mí, la unidad de España me suda la polla por delante y por detrás. Que se metan a España en el puto culo a ver si les explota dentro y les quedan los huevos colgados de los campanarios. Que se vayan a cagar a la puta playa de la puta España. Que llevo desde que nací con la puta España. Que se vayan a la mierda con el país y dejen de tocar los cojones".

Dies després, la fundació Defensa de la Nación Española (Denaes) va presentar una querella contra l'actor i el presentador per un delicte de provocació i incitació a l'odi contra una part de la població per motius del seu origen. La fiscalia va acusar Rubianes d'un delicte d'ultratge a Espanya, i va demanar una multa de 21.600 euros. El jutjat d'instrucció va arxivar el cas per considerar que "no existeixen indicis racionals de criminalitat", al·ludint a la "notòria fama de bufó" de Rubianes.