lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 de juliol, 2008

El Barça rebutja viatjar als EUA amb Air Berlin per la seva negativa a potenciar el català en els seus vols

El Barça ha rebutjat realitzar el viatge del seu primer equip de futbol de Pisa (Itàlia) a Chicago (Estats Units) en una aeronau de LTU, companyia pertanyent a Air Berlin, arran de la polèmica sorgida al voltant de l'ús de la llengua catalana en les relacions de l'aerolínia alemanya amb els seus clients. Tot i haver pagat ja les despeses aquest vol, finalment en el club blaugrana han optat per desplaçar-se en un vol xàrter d'Air Pullman Tour.

El director general d'Air Berlin per a Espanya i Portugal, Álvaro Middelmann, ha expressat la seva "perplexitat" davant la decisió i ha afirmat que, tot i les justificacions del Barça, "indubtablement" la cancel·lació del viatge es deu a la negativa de l'aerolínia de potenciar el català en els seus vols.

Middelmann ha assegurat que no se senten "empestats" pel fet de no dedicar recursos a la implantació de la llengua catalana en els vols que recalin als territoris on es parli aquest idioma. "No és per rebuig al català, sinó que per a una companyia alemanya fomentar el castellà ja suposa un esforç molt gran", ha dit. Air Berlin haurà de reintegrar el 50% del cost del trajecte a l'empresa a través de la qual el conjunt català va contractar el vol, mentre que l'altra meitat quedarà en mans de companyia de baix cost en concepte de despeses per la rescissió de l'acord i condicions establertes en el contracte.

Des del Barcelona han rebutjat pronunciar-se al voltant d'aquesta polèmica, que ha transcendit aquest matí en la cadena Cope, emissora que ha dit que Barcelona ha obligat l'encarregat de realitzar l'operació a rescindir l'acord i buscar una altra aeronau, pertanyent a Air Pullman Tour, en què han viatjat plantilla, tècnics i la resta del personal.

La polèmica en relació amb Air Berlin va sorgir a partir de la petició que el Govern balear va realitzar mitjançant una missiva a l'aerolínia, a través de la Direcció General de Política Lingüística, perquè utilitzés la llengua catalana en les comunicacions amb els seus clients.