lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de juliol, 2008

El PSOE proposarà la revisió de la llei de l'avortament

De la Vega 050708 CATr El PSOE vol obrir el debat sobre la llei de l'avortament i introduir canvis a la normativa a partir de les experiències avançades d'altres països europeus. La vicepresidenta del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega (molt millor avui que ahir), ha anunciat al Congrés del PSOE que la seva formació portarà la proposta al Congrés si així ho decideixen els delegats socialistes.

El secretari d'Organització del PSOE, José Blanco, ha avançat que la reforma ha de garantir tres criteris fonamentals: l'equitat territorial en la prestació del servei, seguretat jurídica de les pacients i dels metges, i respecte al dret de les dones a decidir sobre el control de la seva maternitat.

L'anunci coincideix amb l'aprovació aquest dissabte per part dels delegats del Congrés Federal d'una esmena transaccional que considera 'necessària la revisió i actualització de la legislació' sobre l'avortament, perquè des que es va aprovar fa 23 anys hi ha hagut 'profunds canvis socials i mèdico-científics' i s'han aconseguit avenços en els drets de les dones.

Per aquest motiu els socialistes donaran suport a la creació d'un grup d'experts que revisin el funcionament de la llei i facin una proposta per millorar la legislació sobre l'avortament. El grup prendrà com a referència les experiències 'més innovadores' de les lleis europees d'indicacions i terminis. lo carrer del riu (26.04.08): Unes 400 dones s'autoinculpen a Tarragona d'avortament en una manifestació a favor del dret de decidir