lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de juliol, 2008

Puigcercós rebutja Niubò com a president del consell nacional

La intenció dels president d’Esquerra Republicana, Joan Puigcercós i el seu segon, Joan Ridao, era fer bandera de la integració dels diferents sectors d’ERC en el nomenament de la mesa i el president del consell nacional, el màxim òrgan de direcció entre congressos.

Els crítics van rebutjar d’entrada formar-ne part però la inclusió del sector carodista semblava possible. Totes les pretensions es van trencar, però, quan Benach va proposar com a president Rafel Niubò, candidatura que va rebre la negativa immediata de Puigcercós. De fet, en el pacte global,que finalment no es implementar, pensat pel congrés d’ERC del passat 14 de juny, Puigcercós tenia previst oferir a Niubò la presidència del consell nacional.

Davant aquest rebuig, tot sembla indicar que, si no hi ha cap altra oferta més, Puigcercós i Ridao nomenin com a president del consell nacional una persona de la seva confiança que no generi gaire rebuig entre les altres famílies republicanes. El sector del president d’ERC té majoria a l’òrgan de direcció, pel que no li preocupa que els altres tres sectors facin un front comú en contra.