lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 de juliol, 2008

Torna el peix al cove

Saura i Salgado 290708 CATr Tot i que des de principi d'any l'Estat ha traspassat a la Generalitat 11 competències, Joan Saura ha manifestat aquest dimarts a Salgado la seva preocupació per la "lentitud de les negociacions" entre els dos governs en matèria de transferències, tot i admetre que "no són fàcils i a més s'han endarrerit per les eleccions". El conseller de Relacions Institucionals Joan Saura i la ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado s'han reunit en el marc de la Comissió Mixta de Transferències Estat-Generalitat.

En la trobada s'han traspassat cinc competències menors que passaran a ser gestionades pel govern català, entres les quals no hi ha el traspàs de les Rodalies de Renfe, ni la que fa referència als inspectors de treball.

Els traspassos acordats són els que fan referència a les comunicacions electròniques, a l'homologació de títols estrangers no universitaris, a l'adjudicació de vuit jutjats dedicats únicament als temes de violència de gènere, a la gestió i ordenació del litoral català, i a l'ampliació de l'adjudicació dels béns en temes de l'aigua, com per exemple la concessió de la depuradora del Llobregat.

directe.cat: Salgado assegura que la lentitud dels traspassos “no és per manca de voluntat, sinó per complexitat”