lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 de juliol, 2008

Volen que l’Ebre sigui Patrimoni de la Humanitat

Un seguit d’entitats exigeixen més protecció per als espais de la batalla de l’Ebre, mentre els responsables de l’empresa Copcisa, que ha de construir els parcs eòlics de la Fatarella, Vilalba i Riba-roja, són cridats a declarar. Les terres de l’Ebre viuen un moment de mobilització. Els projectes eòlics que han d’omplir el territori dels municipis de la Fatarella, Corbera d’Ebre, Vilalba dels Arcs i Riba-roja d’Ebre, a càrrec de l’empresa Copcisa, han despertat una viva oposició en sectors conservacionistes. La descoberta de restes humanes i de munició de la batalla de l’Ebre al terme de Corbera, precisament en una zona on es projecta el Parc Eòlic de Corbera, ha incrementat l’oposició als plans eòlics.

Es dóna el fet que el president Montilla ha inaugurat el nou aerogenerador ECO100 3MW d’Alstom. El missatge des del Govern era clar: preservar la memòria de la batalla de l’Ebre pot ser compatible amb els actuals projectes eòlics.

La Plataforma en Defensa de la Terra Alta, l’Associació en Defensa de la Terra i el Vent de Tots, l’Associació de Veïns i Veïnes de Corbera d’Ebre i la Fundació El Solà de la Fatarella, amb el suport de l’Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica de Catalunya, van fer públic dijous passat un comunicat amb motiu dels 70 anys de la batalla de l’Ebre. Aquestes entitats denuncien que encara avui resten escampades pel territori de la Terra Alta restes de persones que van morir durant la batalla. En el document afirmen: «Creiem que el món té un deure amb aquesta terra i amb les persones que hi van morir, en una batalla de les més importants de la història contemporània d’aquest país i que va significar el sacrifici de generacions molt joves».