lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 d’agost, 2008

Carod: "La decisió d'un sol partit no pot condicionar el finançament"

El president en funcions de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha afirmat que la decisió d'un sol partit no pot condicionar el finançament de Catalunya, en referència a la decisió d'ICV de retirar la seva petició de la compareixença del president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero al Congrés.

Carod-Rovira ha volgut diferenciar entre "els moviments que cada partit fa en funció dels seus interessos" i el finançament autonòmic ja que "no el pacta un partit, sinó un govern".

Carod-Rovira ha afegit que "amb els diners no s'hi juga" i que "una cosa tan seriosa com el finançament no pot dependre de l'acció d'un sol diputat".

Respecte al front comú català, Carod-Rovira defensa que els partits del govern català mantinguin posicions diferents en qüestions de política estatal, però insta que no hi hagi "cap fissura en l'acció conjunta per obtenir un bon finançament".

També ha declarat que els "terminis -per a l'aprovació del finançament- són relatius" i que el més important és centrar-se en el que es pacta perquè "és preferible no acceptar l'acord si aquest no és bo". Mira, Carod. Ja no hi ve d'un pam. Aprofitant la presidència en funcions de la Generalitat, fes el favor de sortir al balcó i proclamar la República Independent de Catalunya.