lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 d’agost, 2008

Els documents particulars que hi ha a Salamanca tornaran abans de 2009

papers de Salamanca 030808 CATr Les primeres remeses de documents de particulars, partits polítics i entitats requisats pel franquisme, i que encara són a l'Arxiu de Salamanca, arribaran a Catalunya abans de 2009. Així ho ha dit avui el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras. Fa uns dies que va començar la digitalització d'aquestes mil cinc-centes caixes, que es fa a Madrid amb finançament de la Generalitat i, segons el conseller, el procés segueix el calendari previst. Tresserras 030808 CATinfo És per això que Tresserras confia que abans d'acabar aquest any arribin part dels documents.

Divendres passat van arribar a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) els set lligalls de la Generalitat que van quedar pendents de tornar el gener del 2006 de Salamanca. Un retard criticat per la Comissió de la Dignitat, que recorda que el govern espanyol ha incomplert la llei de devolució de 2005.

D'una altra banda, el retorn de documents espoliats a particulars i ajuntaments valencians continua encallat i es troba a mercè del patronat del Centre Documental de la Memòria Històrica, que es va constituir tot i que la llei no el preveu.

Avui: Tresserras assegura que abans del 2009 retornaran els 'papers' que falten