lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de setembre, 2008

21 de setembre, Dia de la Pau i la no-violència

El 1981 una resolució de les Nacions Unides aprovava que el 21 de setembre fos el Dia de la Pau ('Peace Day'), una crida als governs i territoris del món per posar punt i final als conflictes violents. La data també marca, des del 2001, una crida a l'alto el foc mundial que, escoltada o no, pretén que els ciutadans atrapats enmig d'una guerra puguin accedir a assistència mèdica, aigua i aliments. Organitzacions de tot el món s'han adherit a la convocatòria.

Al voltant del Dia de la Pau han anat sorgint activitats i celebracions paral·leles arreu del món, entre les quals Peace One Day, del director britànic Jeremy Gilley, que fa servir el cinema per promoure la pau.

La xarxa ThinkPeace organitza sessions de stand-up comedy a diferents locals de tot el món amb la intenció de promoure aquest dia. Roots & Shoots és un programa on hi participen milers de joves de diferents països, involucrats a promoure la pau. La United Religions Initiative aglutina organitzacions religioses d'arreu que treballen plegades per un objectiu. I amb un to més festiu, l'Earthdance promou la pau des de 1996 a partir de la música i el ball.