lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de setembre, 2008

Això està a punt de petar!!! Quart incident en un mes a la central nuclear Ascó II

Ascó 260908 CATr El segon grup de la central nuclear d'Ascó ha registrat aquest divendres l'activació de l'alarma d'alta concentració de gas acrilonitril a la sala de control, si bé després no s'ha detectat la presència real d'aquest gas tòxic, segons ha informat el Consell de Seguretat Nuclear (CSN).

Per causes que es desconeixen, s'ha activat l'alarma d'alta concentració de gasos tòxics a la sala de control d'Ascó II, cosa que, al seu torn, ha produït el senyal d'"aïllament de sala de control".

El senyal d'aïllament és conseqüència de l'activació de l'alarma d'alta concentració de gasos tòxics a la sala de control, "encara que en aquest cas el senyal correspon a una detecció no real de gas acrilonitril", segons el CSN.

El senyal ha provocat, al seu torn, l'actuació del sistema de ventilació d'emergència de la sala de control.

L'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV), nom que rep l'empresa titular de la planta, participada per Endesa, està treballant per normalitzar les condicions de la sala de control i per descobrir la raó de l'incident, que s'ha classificat en el nivell 0 de l'escala INES, és a dir, sense significació per a la seguretat, segons el CSN.

D'altra banda, l'ANAV va notificar ahir un altre incident a Ascó II, en declarar-se inoperable un sismògraf que permet detectar els moviments sísmics a l'àrea de la central.

També ahir, l'activació d'un transmissor de radiació sense una causa aparent va produir el tancament d'una vàlvula en el grup 1 de la nuclear d'Ascó, quan es trobava en situació de pujada de potència per connectar-se a la xarxa elèctrica després de reparar una avaria de dimecres.

L'incident d'aquest divendres és el quart que es produeix a Ascó II aquest mes de setembre. A Ascó I se n'han registrat tres.

VilaWeb/ElPunt: Endesa lamenta que la transparència perjudiqui la imatge del sector atòmic

VilaWeb/ElPunt: Dos incidents a la central d'Ascó en poques hores