lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 de setembre, 2008

Partits i societat civil reclamen que l'estat no torni a passar el ribot a les decisions preses a Catalunya

CiU, ERC i ICV-EUiA hi dónen suport. UGT i CC OO, que no es van sumar a la manifestació de l'any passat, també ho fan. PDD 070908 CATr Una vuitantena de representants de la societat civil catalana, partits polítics i sindicats han fet palès avui al migdia a Barcelona que són contraris a que les decisions preses des de Catalunya siguin menystingudes o contrariades per les institucions estatals. En un acte convocat per la plataforma Pel Dret de Decidir (PDD), han defensat que la sobirania de les institucions catalanes no pot acceptar imposicions estatals, que consideren alienes. CDC, Unió, ERC, ICV i EUiA han donat suport al manifest elaborat per la PDD, amb el lema 'Tu formes part de la nació catalana. Que no decideixin per tu'. També s'hi han sumat els sindicats CC OO, UGT, Intersindical-CSC i CGT, i entitats com Òmnium Cultural, l'Obra Cultural Balear (OCB), el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), la CAL, el Cercle d'Estudis Sobiranistes i Sobirania i Progrés, entre d'altres. CC OO i UGT no van donar suport a la manifestació de l'1 de desembre de l'any passat a favor de les infrastructures, però avui sí que s'han sumat a la iniciativa de l'entitat. Representats de la societat civil també han mostrat el seu suport a les demandes, com Jordi Cabré, Àngel Colom, Joel Joan, Alfons López Tena, Fèlix Martí, Arcadi Oliveres, Elisenda Paluzie, Jordi Porta, Mercè Riera, Ferran Requejo, Agnès Russiñol, Carme Sansa i Vicent Sanchis.

El manifest incideix sobre tres punts: demana un finançament just per a Catalunya, nega la legitimitat del Tribunal Constitucional espanyol per a laminar l'estatut i critica l'aparició de força iniciatives espanyoles contràries a la llengua. Els portaveus de l'entitat han dit que aquesta tardor convocarien mobilitzacions arreu del Principat perquè els ciutadans també poguessin fer evident el seu suport a les reclamacions.

D'altra banda, el sector crític de la PDD s'ha sumat a la manifestació que Sobirania i Progrés organitzarà dijous, Onze de Setembre, a Barcelona.

Avui: La Plataforma pel Dret de Decidir insta els ciutadans a assolir "les ambicions de Catalunya com a nació"