lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 d’octubre, 2008

Els Verds del País Valencià comencen la campanya Tanca Cofrents

Els Verds del País Valencià (EVPV) comencen avui la campanya Tanca Cofrents, en un intent per obligar a tancar aquesta central nuclear. Aquesta formació, contrària al model de societat nuclear establert, vol esdevenir 'l'eix vertebrador de la lluita pel desenvolupament de les energies renovables al País Valencià'. Cofrents és la central nuclear del país amb més incidències sabudes: n'ha notificades més d'una desena des de principi d'any.

'L'energia és fonamental per al desenvolupament de les societats i és un element estratègic que no pot continuar en mans de les grans corporacions financeres i sota el control de les grans potències. Les energies alternatives, fonamentalment la solar, poden ser la base d'aquestes noves relacions més justes, solidàries i democràtiques', diu EVPV a la web que ha obert arran de la campanya. A banda la web, també farà una exposició que recorrerà les escoles i associacions, recollirà signatures, programarà actes lúdics i culturals i organitzarà mobilitzacions en favor del tancament de la central nuclear.

La intenció de la campanya és de mobilitzar la societat 'sobre els perills i perjudicis de l'energia nuclear, sobre el fet que la societat nuclear perpetua el sistema de dominació i sobre els avantatges de les energies renovables'. EVPV comença la campanya avui, coincidint amb el Nou d'Octubre, i l'acabarà 'el dia que l'estat acorde el tancament de la central nuclear.' Les quatre centrals nuclears del nostre país han notificat aquests últims mesos la majoria d'incidències registrades pel Consell de Seguretat Nuclear (CSN); en alguns casos, ha calgut tancar les centrals uns quants dies. La majoria d'incidents han estat considerats de nivell zero (és a dir, sense perill de seguretat), però alguns grups ecologistes sostenen que les centrals han envellit i que calen més inversions en seguretat.