lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de novembre, 2008

ICV adverteix que la LEC no té el consens necessari dels sectors polític i educatiu

ICV presentarà esmenes al projecte de la llei d'educació de Catalunya (LEC) perquè considera que no respon al pacte nacional d'educació. Tot i així, la portaveu, Dolors Camats, ha dit que ICV no votaria a favor de les esmenes a la totalitat presentades per alguns grups de l'oposició per tal que el Parlament pugui treballar sobre el text. A més, ha admès que la llei podria tenir el suport parlamentari suficient, ja que hi ha la possibilitat que CiU hi voti a favor.

Camats ha dit que sense el consens de la classe política i de la comunitat educativa no es podia parlar 'd'una veritable llei útil i de país'. La portaveu eco-socialista ha recordat que el pacte nacional per l'educació va suposar 'un acord de tota la comunitat educativa per superar la idea de dues xarxes' i que la llei 'ho ha de recollir dient que totes les escoles que tenen finançament públic tenen les mateixes obligacions i els maetixos drets'. 'Això la llei no ho recull', ha lamentat. El Parlament començarà a discutir el projecte de la LEC dijous, després d'haver fet el debat de les esmenes a la totalitat el dia abans. El mateix dijous hi haurà una vaga, convocada pels sindicats majoritaris de l'ensenyament, en protesta pel projecte de llei.

directa.cat: Directors d'escoles públiques catalanes critiquen que la llei d'educació 'retalli' l'autonomia dels centres