lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de novembre, 2008

Una néta de Negrín denunciarà els jutges que han paralitzat l'obertura de fosses

Una néta del president de la Segona República Juan Negrín, cap del govern espanyol des del 1937 fins al 1945, ha demanat a la sala penal de l'Audiència Nacional la identitat dels magistrats que van votar a favor de paralitzar l'obertura de fosses comunes ordenada pel jutjat de Baltasar Garzón en la investigació sobre els desapareguts de la Guerra Civil i el franquisme.

Carmen Negrín Fetter considera que pot denunciar-los per prevaricació. Segons l'escrit presentat pel seu advocat a l'Audiència; la decisió presa divendres per 10 vots a 5 reuneix els elements necessaris per considerar-la jurídicament "injusta dictada conscientment", que és justament la definició del delicte de prevaricació.

Amb aquests arguments exigeix saber el nom dels 10 magistrats que van votar a favor de la prohibició en una deliberació tensa que va dividir el ple de la sala penal de l'Audiència Nacional per segon cop en una setmana, després de la discussió sobre la crema de fotos del rei.

La resolució, segons el lletrat de Carmen Negrín, es va prendre "sense haver comunicat a les parts personades que el fiscal havia sol·licitat" la paralització de l'ordre de Garzón, fet que hauria causat indefensió a les famílies que havien sol·licitat l'obertura de les fosses. L'Audiència Nacional atura l'obertura de fosses ordenada pel jutjat de Baltasar Garzón