lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 de novembre, 2008

Primàries ? Treu-t'ho del cap !!!

En això han coincidit l'Ernest Benach i el Joan Ridao en dues entrevistes fetes a l'Avui i al diari El Punt El president del Parlament, Ernest Benach, ha afirmat que plantejar "un conflicte intern en la forma que sigui", com unes primàries per escollir al candidat a la Generalitat, seria "la condemna d’ERC" i un error "molt greu", i ha advocat pel diàleg i una resposta "tranquil•la, serena i convençuda".

A l'entrevista publicada al diari Avui, Benach preguntat per unes primàries en les quals s'enfrontin el president d’ERC, Joan Puigcercós, i el vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira, Benach ha contestat: "Jo crec que en aquests moments, plantejar un conflicte intern en la forma que sigui seria un error molt greu, seria la nostra condemna". Benach ha recordat la situació "convulsa" provocada per un congrés del partit "molt mal plantejat", i unes regionals que "no han estat fàcils", a causa de la confrontació interna de la formació republicana. Joan Ridao, al diari El Punt, també advoca per evitar un altre enfrontament intern per l'elecció del candidat dels republicans en les properes eleccions al Parlament. Defensa que Joan Puigcercós sigui el cap de cartell, però diu que, si depèn de la direcció, Carod tindrà un «paper importantíssim» a Esquerra.

A la pregunta sobre si caldria evitar un altre enfrontament intern, ha contestat: "Claríssimament. Per mi, no seria bo que hi hagués primàries. Que hi hagi més d'un candidat pot ser vist com un fet positiu en altres organitzacions. Però a ERC, venint d'on ve, seria molt millor que hi hagués un sol candidat que tingués tot el partit al darrere."

Avui: Entrevista a Ernest Benach

VilaWeb/ElPunt: Entrevista a Joan Ridao