lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 de novembre, 2008

Qui fa el negoci ?

La Generalitat aprova la vacunació contra el càncer de coll uterí L'objectiu d'aquesta vacuna és prevenir el càncer de coll d'úter, que es relaciona directament amb la infecció per l’anomenat virus de papiloma humà (VPH).

Aquest virus, del que els homes en són portadors assimptomàtics en la majoria de les ocasions, es registra en un 3% de la població catalana.

La seva transmissió és per via sexual i provoca el 70% dels casos de càncer de coll d’úter, del que cada any es detecten 256 nous casos a Catalunya i 2.100 arreu de l'estat espanyol, on varen morir 594 dones per aquesta causa l’any 2005. S’estima que la vacunació col·lectiva evitaria la mort d’una de cada 172 nenes vacunades.

Les escoles catalanes subministraràn gratuïtament el curs vinent la vacuna contra el virus del papil·loma humà (VPH) a les nenes de sisè de primària, d'entre 11 i 12 anys. Caldrà l'autorització paterna.

Les noies que ja hagin superat els 12 anys i vulguin vacunar-se hauràn de pagar 450 euros per les tres dosis necessàries que ja es troben a les farmàcies.

La decisió de vacunar a les escoles només a les noies d'entre 11 i 12 anys es va prendre davant la controvèrsia entorn a si la vacuna perd eficàcia una vegada la dona ja ha tingut relacions sexuals. A Catalunya, el 27% de les noies de 14 anys ja ha mantingut al menys una relació sexual.

Precisament aquestes campanyes de vacunació generalitzades, amb tan baixa efectivitat i amb un cost tan elevat, han rebut moltes crítiques.

Té la mà Maria: Negociant amb la salut