lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 de desembre, 2008

Carod ja és oficialment vicepresident del govern català

Josep Lluís Carod-Rovira ja és oficialment, des d'aquest dimecres, vicepresident del govern de la Generalitat de Catalunya, i no conseller de la Vicepresidència, càrrec que tenia fins avui, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC)

Això significa que Carod suma noves funcions. Entre elles, convocar i presidir el Consell Tècnic del govern, coordinar i supervisar l'activitat de les delegacions territorials de la Generalitat, substituir al president de la Generalitat i rebre informació de la Secretaria del govern sobre els projectes de decret elaborats pels departaments abans de que s'incorporin a l'ordre del dia del Consell Tècnic.

La possibilitat que el president de la Generalitat pugui nomenar un vicepresident del govern queda recollida en la llei de presidència de la Generalitat i del govern, que va aprovar el Parlament el passat mes de novembre.

Inicialment es projectava crear la figura del vicepresident de la Generalitat, però l'oposició va advertir que l'Estatut no ho permetia. Finalment, es va fixar que es podia crear el càrrec de vicepresident del govern. El govern o consell executiu és una de les branques que formen la Generalitat de Catalunya, juntament amb el Parlament i el president.