lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 de desembre, 2008

La Generalitat dificultarà la gratuïtat de les bosses de plàstic, però no la prohibirà

La Generalitat posarà traves a la distribució gratuïta de bosses de plàstic per part de comerços i supermercats per aconseguir una reducció "efectiva i sensible" del número de bosses repartides, però eludeix prohibir per llei aquesta pràctica, tal com pretenia ICV-EUiA.

En essència, aquest és l'acord al qual han arribat avui PSC, ERC i ICV-EUiA, que ha permès posar fi a la polèmica sobre si supermercats i comerços poden o no distribuir gratuïtament bosses de plàstic als seus clients, un cas que amenaçava trencar la unitat de vot dels grups de la majoria al Parlament.

En nom d'ICV-EUiA, la portaveu parlamentària, Dolors Camats, ha assegurat que el text aprovat "garanteix que aconseguirem abandonar l'ús gratuït de la bossa de plàstic" i ha negat que suposi un retrocés en els seus objectius inicials. Ha afegit que la discrepància concreta en assumptes com aquest "no creen crisi del Govern", i ha negat "precipitació" en anunciar que es prohibirien les bosses de plàstic gratuïtes, un retret que li havien fet els seus socis de Govern.

De la seva banda, la portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, ha recordat que el seu partit no estava d'acord a prohibir d'entrada la distribució gratuïta de les bosses de plàstic, i s'ha felicitat per l'acord.

La portaveu adjunta del PSC al Parlament, Carme Figueras, ha opinat que ICV pretenia anar "més de pressa del que convé" en aquest assumpte, mentre que ara, amb consens, hi ha "més possibilitats d'èxit". CATALUNYA LLIURE DE BOSSES