lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 de desembre, 2008

El 80% del nou finançament haurà d’anar a serveis bàsics

Un altre capítol del culebrot del finançament. A poc a poc, l’executiu central va perfilant quina serà la seva proposta de model de finançament, que donarà a conèixer gairebé segur la setmana vinent. Zapatero ha anat apuntant-ne alguns elements, i avui subratllava que el 80 per cent dels recursos que aportarà l’Estat al sistema aniran destinats a la sanitat, l’educació i la dependència.

En una entrevista a la televisió del PSOE, el cap de l’executiu ha assenyalat quin serà el destí final dels diners addicionals que el govern central injectarà al nou sistema que encara s’està negociant amb el conjunt dels territoris.

Zapatero ha reiterat que totes les comunitats hi sortiran guanyant amb el model, però un cop més no ha explicat d’on pensa treure els diners (preparem les butxaques, catalans!) en un any en què la crisi ha deixat les arques de l’Estat en números vermells. Potser precisament és aquesta situació la que permetrà saltar-se tots els equilibris pressupostaris i ampliar encara més el dèficit previst pel 2009.