lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de desembre, 2008

La decisió del PSC decep els seus socis de govern

La decisió del PSC de votar en favor dels pressupostos de l'estat ha decebut els seus socis de govern. Joan Ridao, secretari general d'ERC, ha dit que 'la deslleialtat institucional del govern espanyol respecte Catalunya' es mereixia el veto als pressupostos' i ha criticat l'incompliment per part del govern espanyol de l'estatut i dels terminis previstos per aprovar el nou sistema de finançament.

ICV ha demanat 'una reflexió conjunta' sobre com 'pressionar' el govern espanyol perquè compleixi l'estatut. El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha criticat que el PSC es 'refugiï' en la disposició addicional tercera de l'estatut o en la por al PP per a justificar el suport als pressupostos. I també ha lamentat que els socialistes 'alimentessin' la idea que podia votar contra els pressupostos. Sense sorpreses, el PSC ha anunciat avui que votarà a favor dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) a través d’una declaració que ha llegit el portaveu del partit, Miquel Iceta, en roda de premsa. Ara bé, també ha advertit que l’any s’ha d’acabar amb un acord que produeixi un nou sistema de finançament que “respecti totalment l’Estatut i sigui just per a Catalunya”. En cas contrari, “les relacions entre PSC i PSOE no tornaran a ser com abans”, adverteix l’esmentada declaració.

ZP: -Ui, quina por que em fas!!!

Avui: El PSC votarà a favor dels pressupostos per "responsabilitat" VilaWeb/ElPunt: El PSC amenaça de canviar la relació amb el PSOE si no hi ha finançament el 2008