lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de desembre, 2008

La justícia francesa fa cas d'Espanya i denega el reingrés del rugbi català en la federació internacional

L'anhel de la Federació Catalana de Rugbi de recuperar la seva condició de membre de ple dret de la Federació Internacional (FIRA) ha rebut aquest dimarts un cop ben dur, després que un tribunal de París de la primera instància de la justícia francesa ha fallat en contra de la demanda catalana. I no només això, ja que la sentència deriva el pagament de totes les costes del procés, que són gairebé 6.000 euros, a la part demandant.

La Federació Catalana va ser una de les vuit federacions que el 24 de març de 1934 van fundar la FIRA. Tanmateix, amb el decret franquista de 1941 que donava totes les competències esportives a la Falange, la FCR va ser esborrada com a membre de la FIRA. Amb l'argument de no legitimar una resolució d'una dictadura va iniciar la FCR aquest procés sentenciat avui. El cas s'ha resolt a París perquè és on té la seu la FIRA.

La Federació Espanyola de Rugby s'ha personat voluntàriament en el cas, i de fet és de l'argumentari espanyol d'on el jutge n'hauria tret el principal punt de la sentència. Segons els espanyols, la Federació Catalana va desaparèixer com a tal el 1941 i per tant no és el mateix organisme el que ara sol·licita la readmissió. Cal destacar que aquest informe el va elaborar per a la Federació Espanyola l'advocat Josep Domingo Valls mentre encara era president del Tribunal Català de l'Esport.

El govern de la Generalitat, a través de la secretaria general de l'Esport, esperarà a conèixer en detall la sentència per dissenyar el recurs que presentarà.

Viquipèdia: Selecció Catalana de Rugbi