lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de desembre, 2008

Montilla recorda que Macià va posar "els fonaments del catalanisme polític"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha tornat a lloar aquest dijous la figura de Francesc Macià, en l'ofrena de flors que les institucions fan el dia de Nadal en commemoració de la mort del president, de la qual avui es compleixen 75 anys.

Montilla ha reivindicat la "capacitat de cor i de pacte" de Macià. A més, "va ser una persona capaç de defensar els interessos de Catalunya en una etapa complicada" i mantenint la seva dignitat, ha afegit.

El president ha acudit al cementiri de Montjuïc a retre homenatge a Macià davant la seva tomba l'endemà que es donés el tret de sortida a l'any Macià. En l'ofrena també hi eren el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, els tres caps de les tres branques polítiques del govern tripartit de l'actual Generalitat.

Macià "va contribuir als fonaments del catalanisme polític" i "gràcies a ell existeixen els valors de la Catalunya", ha afirmat Montilla. El cap de l'executiu català ha destacat el sacrifici i la lluita del "primer president democràtic de Catalunya" per les institucions catalanes.

"La figura de Macià ens ajuda als qui estem en la política", ha afegit Montilla, per a qui l'expresident és tot "un referent", doncs "va mantenir la dignitat i va defensar Catalunya". "El somriure de Macià és inoblidable, estimava Catalunya i Catalunya estimava Macià", ha sentenciat.

eldebat.cat: 75 anys sense Macià