lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de gener, 2009

Pöttering hi torna !!!

considera que la defensa de la llengua catalana "s'ha de fer a Espanya" i insisteix que cal "limitar" l'ús de les llengües El president del Parlament Europeu, Hans-Gert Pöttering, ha desaconsellat aquest dilluns l'opció independentista a Catalunya, en considerar que la fragmentació dels Estats europeus "debilitaria" agudament la UE.

En un dinar-col·loqui organitzat per la Fundació Pere Tarrés, Pöttering ha estat contundent a l'hora de referir-se, a preguntes del conseller nacional de CDC Alfons López Tena, a la independència de Catalunya. "Hauria de ser independent Catalunya? Els donaré la meva resposta més franca: no", ha subratllat Pöttering, membre de la CDU alemanya, que a l'acte d'avui ha estat presentat pel líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida.

Pöttering ha argumentat el seu rebuig a la independència de les nacions europees sense Estat: "Si comencem a dividir els nostres Estats o nacions a Europa, tindrem com a mínim a Alemanya 16 nous Estats membres de la UE", ha dit en al·lusió als länder alemanys. "El meu consell és trobar solucions en l'estructura dels Estats i les nacions que ja existeixen. Si volem una Europa forta, no hem de dividir els Estats membres", ha remarcat.

Lo rogle de Josep M.: El català a Europa