lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de febrer, 2009

Oriol Junqueras reivindica l'ànima independentista d'ERC en la seva proclamació

El Consell Nacional d'ERC ha ratificat aquest matí Oriol Junqueras com a candidat a les eleccions al Parlament europeu del proper 7 de juny. Junqueras ha obtingut el suport gairebé unànim dels consellers nacionals, i ha estat proclamat candidat amb 148 vots a favor, 6 en contra i cap abstenció. L'historiador, que no és militant però sí regidor per ERC, ha indicat que pensa anar a les institucions de la UE amb l'objectiu de "representar els interessos dels ciutadans dels Països Catalans".

Junqueras ha fet un advertiment a CiU perquè no intenti competir amb la carta del sobiranisme: "si durant la campanya hi ha alguna força que busca la pessigolles a ERC i creu que pot ser més sobiranista, toparà contra la nostra ànima independentista". El candidat republicà ha fet una crida a lluitar contra l'abstenció i ha engrescat la militància a bastir "l'edifici del nostre estat", per al qual ha deixat clar que cal una base sobiranista que només té ERC.

El president del partit, Joan Puigcercós, ha elogiat el candidat destacant que es tracta d'un "intel·lectual atípic que arrisca, una aposta segura al Parlament Europeu". directe.cat: Oriol Junqueras proclamat candidat d'ERC al consell nacional amb una àmplia majoria

Avui: Els crítics d'ERC activen la recollida de firmes pel referèndum del finançament