lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de març, 2009

Ibarretxe reivindica per al PNB la presidència del nou Parlament basc

Juan José Ibarretxe 180309 CATr

El lehendakari Juan José Ibarretxe ha reivindicat per al PNB la presidència del nou Parlament basc perquè, des de la Transició, "sempre s'ha respectat democràticament que la força política amb més escons al Parlament l'ha de poder presidir". Ibarretxe ha recordat que el PNB sempre ha ocupat aquest càrrec com a primera força política de la cambra: "Fins i tot quan el Partit Socialista d'Euskadi va tenir més escons, encara que menys vots que el PNB, l'any 1986, la presidència del Parlament la va tenir Jesús Eguiguren, com a partit amb més escons". Els socialistes bascos, però, ja li han contestat que el president del Parlament basc serà del PSE o del PP.

Ibarretxe ha assegurat que no és lògic que el socialista Patxi López vulgui sortir elegit només amb el PP però alhora també busqui altres suports parlamentaris. "Si creuen que han de fer un govern fort, el que han de fer és, òbviament, tenir abans els suports; no es pot pretendre aconseguir la investidura amb el PP i, l'endemà, que tots et vulguin a la cambra".

El lehendakari en funcions d'Euskadi també ha lamentat que ni José Luis Rodríguez Zapatero ni Patxi López li hagin trucat per felicitar-lo com a guanyador de les eleccions."El PP, com a mínim, em va trucar per dir-me: «Lehendakari, et traurem del mig, però felicitats pels resultats obtinguts»".