lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 d’abril, 2009

La PDE diu que amb el Sénia a la conca de l'Ebre serà més fàcil fer un transvasament

El Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí ha fet públic un esborrany de reial decret per modificar l'àmbit geogràfic de les conques hidrogràfiques, que ha encès totes les alarmes a l'Aragó i a la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE). El document passa el riu Sénia a la conca hidrogràfica de l'Ebre, tot obrint les portes a un transvasament al nord de Castelló.

Un dels portaveus de la PDE, Joan Antoni Panisello, va valorar molt negativament l'esborrany presentat pel Ministeri de Medi Ambient. Segons Panisello, «és una maniobra per aplanar el camí i poder fer el transvasament al nord de Castelló, que serà legal si el riu Sénia forma part de la demarcació de l'Ebre». «Ens estan donant la raó, quan diem que el canal Xerta-Sénia és un transvasament encobert», va afegir-hi Panisello.

La Plataforma en Defensa de l'Ebre ha volgut denunciar les «pressions molt fortes» que estaria fent la Generalitat per «boicotejar» la concentració del 19 d'abril contra les obres dels pous d'emergència que s'estan construint a Vinallop. Uns pous que estan vinculats a la descontaminació del pantà de Flix, però que la PDE i la Unió de Pagesos creuen que serviran per reforçar el minitransvasament a Tarragona. Segons el portaveu Joan Antoni Panisello, responsables de la direcció general de Carreteres haurien amenaçat amb una multa el propietari de la finca en què s'ha de fer la concentració reivindicativa de diumenge, una convocatòria que el 28 de març passat ja es va haver d'ajornar a causa de la pluja. «L'home primer es pensava que era una broma; però després li van dir que si no despintava el mural reivindicatiu li obririen un expedient sancionador, ja que podia distraure els conductors que circulen per l'eix de l'Ebre», va concloure Panisello.