lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 de maig, 2009

Badia suspèn i Tremosa aprova pels pèls; Junqueras, Romeva i Vidal-Quadras passen el debat amb nota

Els candidats catalans a les eleccions europees han mesurat les seves forces aquest divendres en el debat de TV3. La candidata socialista, Maria Badia, ha fet un paper modest amb arguments inconsistents i recorrent en massa ocasions a les notes escrites. El convergent Ramon Tremosa ha tingut una millor actuació però ha adoptat una actitud distanciada del debat amb els altres candidats i excessivament tecnicista amb dificultats per transmetre les seves idees a l'audiència. Per contra, s'ha pogut veure més còmodes a Oriol Junqueras, Raül Romeva i l'irònic Alejo Vidal-Quadras que han aportat intensitat al debat amb moments de confrontació directa amb els altres candidats. Els cinc candidats catalans dels partits amb representació a Europa es veuen les cares al debat electoral moderat per Josep Cuní i emès per TV3. En el primer bloc es qüestiona quin és el paper de la Unió Europea i per a què serveix aquesta institució.

Una vegada coneguda la concepció d'Europa de cada un dels candidats catalans a les eleccions europees, el debat se centra en l'actual crisi econòmica. Com ens pot ajudar Europa a sortir d'aquesta crisi?

La tercera part d'aquest debat entre els cinc candidats catalans a les eleccions europees se centra en les propostes socials que aporta o ha d'aportar Europa en aspectes rellevants com ara la immigració.

La relació entre Catalunya i Europa és l'últim bloc tractat en el debat entre els cinc candidats catalans a les eleccions europees, moderat per Josep Cuní i emès per TV3.