lo carrer del riu

30 de maig, 2009

Depor 1 - Barça 1

Puyal 300509 resum

El Barça ha acabat la millor temporada de la seva història amb un empat a última hora (1-1) a l'estadi de Riazor davant el Deportivo, que necessitava guanyar el seu partit i una derrota del València davant l'Athletic de Bilbao per accedir a la Lliga Europa (abans Copa de la UEFA). El conjunt gallec ha deixat escapar el triomf davant els blaugranes tres dies després que aquests guanyessin la final de la Lliga de Campions, i això que ho han assaborit fins a l'últim minut gràcies a un gol de Bodipo a la primera part que ha aconseguit equilibrar Etoo. Malgrat els excessos de les celebracions de la Lliga de Campions, el Barça, relaxat, ha plantat més batalla de la prevista a Riazor, on no l'ha afectat gaire la ressaca i ha plantejat el xoc amb la línia de joc que l'ha portat a firmar la millor temporada d'un club espanyol. Poques coses li quedaven per dir al Barça, però els de Pep Guardiola, assegut a la llotja per sanció, encara tenien ganes i forces per culminar el curs amb una victòria i l'intent de prendre al Reial Madrid el rècord històric de gols. El campió europeu ha tret un onze molt competitiu, amb cinc futbolistes de l'alineació que va vèncer per 2-0 el Manchester United. El Deportivo, amb la llum de Valerón al centre del camp, s'ha entonat amb el pas dels minuts, li ha pres per moments la pilota al Barça, ha mostrat la seva efectivitat amb un parell d'ocasions, i s'ha avançat en el marcador a la mitja hora de joc amb un centre de Guardado que Bodipo ha rematat de cap. El travesser, després d'un xut de Sergio a passada de Valerón, ha impedit als corunyesos arribar al descans amb dos gols d'avantatge, però també el Barça hauria pogut empatar el partit si Aranzubia no hagués interceptat la pilota davant Hleb. La represa ha tingut color blanc-i-blau, el que li ha donat Valerón amb una volea davant Pinto, que el porter ha aconseguit desviar a córner, i el que ha dibuixat Bodipo amb un gol de vaselina anul·lat per presumpte fora de joc. També hi ha hagut tons blaugranes, perquè el Barça no s'ha rendit i Etoo ha tornat a tenir una ocasió davant Aranzubia. Però ha aparegut Filipe per robar-li la cartera i evitar que el camerunès s'acostés a Diego Forlán, que acabava d'anotar el seu 32è gol davant l'Almeria. L'equip corunyès no ha pagat l'error, ha seguit plantant batalla a un Barça que s'ha refrescat amb l'entrada de jugadors del filial, i ha acomiadat la temporada amb un empat després d'un gol d'Etoo en l'últim moment. FOTOGALERIA SPORT: les millors imatges del partit